Wolfoppad 10 in Madagascar

Lest-best?

Hallo allemaal,

Na alle klim- / klauter - en wandeldagen beviel het ons erg goed aan de zuidwest-kust in het plaatsje Ifaty. Het eerste wat we hier wilden doen was de laatste tassen met kinderkleding naar het naastgelegen arme vissersdorp te brengen....... We konden niet zelf de kleding gaan uitdelen, want dan zou het binnen de kortste keren oorlog worden tussen de bewoners......Dus hadden we bedacht om het plaatselijke schooltje op te gaan zoeken en het daar af te geven. Aan de achterkant van het dorp zagen we al snel een paar gebouwtjes die op een school leken en toen we een lokaaltje binnenstapten hoorden we van het schoolhoofd dat de kinderen momenteel vakantie hadden, maar dat zij gewoon doorwerkte, vakantie of niet, er was altijd wel wat te doen, zei ze! Een leerkracht naar mijn hart. (H.) Deze vriendelijke dame vertelde ons precies te weten welke gezinnen de kinderkleding nodig hadden. En zo hadden onze laatste kilootjes , we hadden ongeveer 22 kilo in totaal mee..........., ook weer een goede bestemming gekregen. Onze super-chauffeur had ons onderweg al regelmatig gewezen op plekken waar de armoede groot was en als er niet teveel mensen bij elkaar waren konden we de kleding, die we al op maat hadden gesorteerd, rustig aan de moeders geven.

Dat er grote armoede heerst op het eiland werd ons al snel duidelijk en in het zuiden komt daar ook nog eens het gebrek aan water bij! We werden,tot vervelens toe, op diverse plaatsen geconfronteerd met heeeeel veel bedelaars, die niet van onze zijde weken, van jong tot oud, ze konden alles gebruiken..........Het bezorgde ons regematig een gefrustreerd gevoel.....want wij kunnen immers niet iedereen helpen, ook al willen we nog zo graag.

Kort samengevat: we hebben een fantastische reis gemaakt, zo ontzettend veel gezien, zo veel leuke contacten met de vriendelijke Madagassies, we hebben geholpen waar dat kon en we weten nu al dat we weer terug willen naar dit geweldige eiland, waarvan we nog niet eens de helft hebben gezien!.............

Voor nu maar weer de groeten van - El en Han.



Reacties

Reacties

Joost

Fijn dat jullie het weer zo naar jullie zin gehad hebbben. En daar bovenop veel mensen blij gemaakt hebben.
Veel groeten uit nieuw zeeland.
Joost

Reinder en Frouk

Fijn om te lezen dat jullie toch gedaan hebben dat wat jullie konden maar ook nog zo veel moois hebben bekeken ...vanuit een zonnig maar toch nog wel koud en oosten wind Los Alcazares ... ????????????

Monique

Weer een mooi verhaal en vooral mooie foto's

Bert

Waren er maar meer zulke mensen als jullie, dan konden er nog meer kinderen geholpen worden.
Wij Ria en Bert wensen jullie een fantastische terug reis.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!